Koja želatina je bolje kupiti

Nesanica

Vjerojatno svi znamo da je želatina načinjena od kostiju? Ako je više, onda iz kostiju, kože i vezivnog tkiva. Može biti meso (od svinja i / ili sastojaka govedine) ili riba, a potonji ne doista miris, za razliku od drugih

Želatina ima dobre gelabilne osobine i široko se koristi u slatkovodnom svijetu: molekule želatine privlače dobro vodu, stoga se snažno nabubre u kontaktu s tekućinom; kad se zagrije, natečena želatina se otapa, a kada se ta masa ohladi, želatinske proteinske niti održavaju tekućinu u stabilnom obliku.

Dakle, Powder vs Sheet, koji jedan koristiti?

prah
To je praškasta želatina koju većina kuhara u proizvodnji preferira. Razmotrimo razloge (spoiler - može se pripremiti unaprijed i koristiti prema potrebi, bez pritiskanja ništa).
Želatina u prahu mora biti natopljena u strogo određenoj količini vode na sobnoj temperaturi - 1 g želatine za 5-6 g vode. Ponekad u receptima možete naći takav sastojak poput želatinozne mase - to je želatina, već natopljena vodom. Ova masa se može pohraniti u hladnjak i koristiti prema potrebi.
Kako prevesti želatinoznu masu? Ovdje je najjednostavniji primjer: ako vam recept kaže 14 grama želatinozne mase, onda je potrebno sve što je logično uzeti 2 grama želatine (2 grama želatine + 6 grama vode za svaki gram, ukupno 6 * 2 + 2 = 14)!

list
List želatina obično se koristi za izradu pojedinačnih malih narudžbi, jedan list težak 5 grama, a to pojednostavljuje vaganje sastojaka i, što je najvažnije, njegova prednost u odnosu na prašak, apsorbira samo količinu vode koja mu je potrebna! To jest, možete ga sigurno staviti u tavi leda (!) Voda, a zatim iscijediti višak vlage prije upotrebe.

Korištenje praškastog ili lima želatina je stvar vaše udobnosti, ali slijedeći receptima, važno je obratiti pažnju na snagu korištene želatine, tj.

Jačina želatine mjeri se u stupnjevima Bloom - što je veći broj, to je bolja sposobnost. 200 i 180 Bloom su najčešći u Rusiji, a vi vjerojatno nećete susresti druge, a snaga se gotovo nikada ne navodi u receptima. Ali, ako radite, na primjer, prema europskom receptu, zasigurno ćete ispuniti ovaj pokazatelj snage želatine!

I tako, ako se snaga želatine u receptu razlikuje od one koju imate, onda morate obaviti preporuku prema težini!

Da biste saznali koliko vam je potrebno da biste dobili želatinu koju imate, morate množiti težinu želatine u receptu određenim koeficijentom. Na lijevoj strani prvo nađemo želatinu koja se koristi u receptu, desno - onu koju imate:
240 * 1.04 = 220
240 * 1.1 = 200
240 * 1.15 = 180
240 * 1.23 = 160

220 * 0,95 = 240
220 * 1,04 = 200
220 * 1.1 = 180
220 * 1.18 = 160

200 * 0.91 = 240
200 * 0,95 = 220
200 * 1,06 = 180
200 * 1.12 = 160

180 * 0,86 = 240
180 * 0,9 = 220
180 * 0.94 = 200
180 * 1,07 = 160

160 * 0,81 = 240
160 * 0,85 = 220
160 * 0,89 = 200
160 * 0,95 = 180

Obratimo se pravilima za uporabu želatine, čak i ako se ponavljamo u nekima, ali:

Potopljeni želatinozni prah u strogo definiranoj količini vode brzinom od 5-6 grama vode po 1 g želatine. Želatina je natopljena u bilo kojoj količini vode, ali mora biti jako hladno, apsorbira pravi iznos.

Tablice želatine moraju biti pažljivo smještene u hladnu vodu, tako da se ne spoje zajedno i, ako trebate razbiti list, budite izuzetno oprezni da male oštre krhotine ne raspršuju u kuhinji!

Smjesa u koju se otopljena želatina uvodi mora biti topla tako da se želatina ne pretvori u grumen.

Smjesa sa želatinom ne smije se kuhati, tj. Ne zagrijavati smjesu želatinom iznad 80 stupnjeva. Možete prije kuhati tekućinu, pa čak i kuhati, ali nemojte kuhati nakon dodavanja! Naravno, moderna visokokvalitetna želatina ne boji se vrenja, ali ne biste se uvijek trebali osloniti na njegovu kvalitetu.

Kako bi želatina postala potpuno učinkovita, potrebno je više od 7 sati, pa je zrcalna glazura poželjna unaprijed.

Postanite pro s nama!

želatin

Gelatin (gelatin, od lat. Gelàtus "zamrznut") je proizvod životinjskog podrijetla, prirodno sadržan u kostima, koži, papcima, i tako dalje, kao životinjski kolagen.

Možda, za one koji nisu znali, ta činjenica čak može izazvati gnušanje, ali vrijedi reći da je želatina zauzela veliku ulogu u prehrani u davnim vremenima. Želatina koja se koristi u pečenju, bujonskoj bujici i, naravno, vrijedi spomenuti žele, jer sadrži i zdrava želatina. Sada, nažalost, postoji katastrofalna manjak zdrave želatine u našoj prehrani. U biti, želatina je neukusan, prozirni zgušnjivač koji se otapa kada se zagrije i učvršćuje kada se ohladi.

Povijest želatine

Želatina ima bogatu povijest, jer postoje dokazi da je korišten u doba drevnog Egipta. Temelj te teorije bila je otkrića u grobnicama faraona, što je izazvalo, tako da se moglo nagađati o uporabi različitih jela uz uporabu želatine prije mnogo tisuća godina. Gelatin je korišten u doba drevne Grčke, iako se u to vrijeme uglavnom koristio kao način za očuvanje različitih proizvoda, na primjer, mesa i tako je napravio neku vrstu konzervirane hrane. A ako sada, možda, mnogi ljudi povezuju riječ želatina s slatkišima, a zatim prije nego što je pomiješana s ocem, vinom, ekstraktom badema i ostalim komponentama, čineći posebnu tortu.

U renesansi, kuhari su bili ponosni na njihova umjetnička djela izrađena od želatine, stvarajući razne dizajne i skladbe, osobito dvoraca i tvrđava sa svim najmanjim detaljima bili popularni. I hranjiva vrijednost želatine prepoznata je u Napoleonovim ratovima, kada su ga Francuzi koristili kao izvor proteina tijekom engleske blokade.

Ali prije, stvaranje jela uz uporabu želatine bila je vrlo dugotrajan proces, budući da je bilo potrebno izlučivati ​​je iz kostiju ili kože životinja dugim kotiranjem, a to je bio prilično dug proces. Usput, u srednjem vijeku u Europi, jeleni rogovi bili su popularni izvor želatine.

Počevši od kraja 19. stoljeća, počeo je proizvoditi želatinu na komercijalnoj razini u granulama i pločama. U Sjedinjenim Državama, želatina se proizvodi uglavnom od svinjske kože, u Japanu je alternativa agar (od Malay jelly), koji je izrađen od crvene alge, a japanski ga također koriste u sladoledu. U Europi se želatina proizvodi od kostiju i hrskavice stoke, a dobiva se i želatina dobivena iz membrana ribljih blistera.

Korisna svojstva želatine, nuspojave i kontraindikacije

Želatina je odličan izvor bjelančevina, sadrži polovicu od 18 esencijalnih aminokiselina i jedna od glavnih korisnih svojstava koja ima želatina, jer to može pomoći u poboljšanju zdravlja kože i kose jer se naša koža sastoji od kolagena. Stoga, uporaba proizvoda pripremljenih upotrebom želatine pomoći će da koža bude glatka i elastična, kao i da kosa bude sjajna i jaka.

Osim toga, postoje studije koje su pokazale da jedenje hrane s želatinom pomaže u održavanju mlađeg izgleda. Istraživači na Tokijskom sveučilištu za poljoprivredu i tehnologiju proučili su učinke želatine na kožu kada su izloženi ultraljubičastom zračenju. Otkrili su da miševi čija dijeta nemaju želatinu, kada su izložena ultraljubičastom svjetlu, smanjuju sadržaj kolagena u koži za 53 posto, što time ubrzava proces starenja. Kod miševa, kod kojih je dijeta bila želatina, nije bilo smanjenja kolagena.

Prema mnogim stručnjacima, želatina u dječjoj prehrani pomaže želuca i crijeva radi, štiti i potiče oporavak, a time i smanjuje vjerojatnost alergija na hranu.

Prema nekim studijama, želatina ublažava simptome artritisa, bol u zglobovima i upalu. U mnogim zemljama, želatina je odobrena od zdravstvenih ustanova kao siguran dodatak prehrani za zdravlje zglobova.

Kako odabrati i pohraniti želatinu

No, odabir želatine mora biti vrlo pažljivo, jer uglavnom na policama naših trgovina možemo vidjeti instant želatinu, koja nema sve potrebne svojstva za zdravlje.

Preporučljivo je odabrati transparentnu želatinu koja se obično prodaje u obliku tanjura i skuplja, ali bolje se slažete da preplatite malo i dobijete puni set koji uključuje ukus i kvalitetu.

Izaberite recept prema vašem ukusu i uživajte u novim, voljenim, nezaboravnim okusima koje vam želatina može dati!

Kolagen želatinozna pića za zglobove

Tako se događa da je ovaj post privitak članku o kolagenu. Dat ću vam recepte od želatinoznih napitaka i žele za zdravlje zgloba i sve ostalo: kožu, kosti, ligamenti. Sve to zahtijeva kolagen i njegove aminokiseline.

U članku o kolagenu i još mnogo toga saznali smo da je za promjenu prehrane (i za ekonomiju) varijanta s želatinskim jelima, kao jedan od izvora kolagena, prikladna za to. Želatina je dobra alternativa i izvor kolagenskih aminokiselina za tijelo. Dobiva se metodom dugotrajnog ključanja kože, kostiju, hrskavice i tetive, kao i dodatne obrade i čišćenja u tvornici. Ovom toplinskom obradom, lanci kolagenskih proteina su podijeljeni i dobiveni su hidrolizirani kolageni. Takav kolagen, za razliku od prirodnog kolagena vezivnog tkiva, mnogo je lakše za apsorpciju tijela. Nemoguće je zloupotrijebiti bilo što, ali s vremena na vrijeme postoje proizvodi od samih želatinoznih sastojaka (bujice i hrenovke s umaknutim mesom ovdje), a to će biti ukusno i zdravo za piće tijekom želatine.

Želatina se koristi u hrani i konditorskoj industriji i nije sama po sebi skupo. Uzimanje pauze između metoda dodataka kolagena, vrijedno je diverzificirati hranu želatinskim jelima. Srećom, bez obzira na sve, to je jeftino i ljutito.

Odabir želatine

Prvo morate odabrati želatinu hrane. Ovo je potpuno prirodni proizvod, sličan domaćoj bujici ili hljebi, samo dalje pročišćen i sušen. Prodaje se u različitim oblicima i količinama: obično u pločama i prahu. Ali to nije važno, moramo ga još rastopiti.

Želatina nije umjetna, nego ulijevati nešto drugo u želatinozne svrbečke ruke od svih proizvođača, pa gledamo sastav kako bismo bili sigurni da ovdje nema ništa suvišno.

Također, nisu svi kupljeni želatini dobre kvalitete. Može se loše otopiti i oblikovati grudice, imati neugodan okus i miris. Stupanj prerade i sirovine za ovaj proizvod također su različiti. Važno je da se želatina dobro otopi bez stvaranja grudica. Stupanj obrade i pročišćavanja proizvođača želatine su različiti. U nekima, potrebno je gotovo otopiti u vatri u kašičici, namočiti ga nekoliko sati, a za druge dovoljno je zaspati u vodi i dobro promiješati.

Mi smo zauzeti ljudi, tako da smo zadovoljni s drugom opcijom. Pažljivo kupite. Isprobajte nekoliko različitih i odaberite onaj koji vam odgovara. Kao što je već spomenuto, moja majka radi kao procesni inženjer za konditorsku i pekarsku proizvodnju, sastojke, pa čak i sastav bunja, kruha i kolača, a ona određuje njihovu kvalitetu i okus po oku. Na njezinu preporuku, uzimam takvu želatinu.

Dobro se otapa, što govori o njegovoj visokokvalitetnoj obradi i hidrolizaciji, ima neutralni okus - dobro je očišćen od nečistoća i neće pokvariti okus drugih jela. Moja majka preporučuje! Takva želatina može se kupiti u našim trgovinama. Prodaje se u pakiranjima od 10 i 30 grama.

Kada kupujete, morate biti sigurni da uzimate želatinu, a ne bilo koju drugu živu tvar iz koje se proizvodi marmelad i bombon. Sastav bi trebao biti samo 100% želatina, a ne agar-agar, pektin, ili nešto drugo.

Kao i uvijek, ponudit ću vam, sa svoje točke gledišta, najbolja opcija. Želatina se može kupiti na IHerb. Prašak je vrlo visoke kvalitete od poznate tvrtke i, ako nije cool, bit će mnogo isplativije kupiti tamo. Ništa se ne može učiniti. Zapamtite, kao klasični: "Bolje gorko, ali istinito, nego ugodno, ali laskanje" (L. Filatov, O Fedotu-Archeru, smionom mladiću.)

Sada namirnice, prave hrane, prašak od goveđeg želatine, 45 grama.

Ovaj paket je pola kilograma dovoljno da se napoji, jellies i puddings za jako dugo vremena.

Određeno je želatina. Dođi.

Odabir pravilnih i zdravih sastojaka.

 • Staklena stakla (250 ml) - kao izmjereni kapacitet,
 • Želatina (10 grama - preporučena stopa zaraze za prijem jednom dnevno). Za prevenciju, možete smanjiti dozu na 5 grama dnevno,
 • Vitamin C. Vitamin C će biti prirodan. Najbolji izvor za ovo je suho ružmarine. Ne sadrže samo veliku količinu vitamina C, već i druge korisne vitaminima i mineralima. Dnevni unos vitamina C dnevno iznosi 70-80 mg.

Divljač je grm ružičaste obitelji. Voće, ovisno o vrsti ružinih bokova, sadrži različite količine hranjivih tvari: vitamini, tanini, šećeri, organske kiseline i najvrjednije - Vitamin C. Postoji 50 puta više vitamina C u ružičastim kukovima nego u agrumima. Rosehip sadrži do 1200 mg vitamina C na 100 grama. Posjeduje baktericidna svojstva, sadrži mnogo antioksidansa.

Ovdje ću reći o prirodnom organskom, sjeckanom, odabranom i bez sjemenja (a sjeme od psećeg ruža i dalje je problem), osušeni pas ustao je s IHerbom. Odlučite: kupiti bokove na najbližem tržištu ili ovu opciju. Ako imate priliku samostalno okupiti divlju ružu u šumi ili u zemlji, onda bez sumnje. Iako svojstva i prisutnost vitamina u svakoj sorti divlje ruže mogu biti vrlo različiti.

Ako je vaša mogućnost kupiti samo u ljekarnama, onda pogledaj psa s IHerbom. U svakom slučaju, odlučite kako želite.

Frontier Prirodni proizvodi, Organski, sjeckani i prosijani sjemenki Rose Hip, 16 oz (453 g).

No, najbolji izvor vitamina C u svijetu (prema nekim podacima) je Barbadonska trešnja (Acerola) i teško je dobiti za nas, stanovnike srednje zone, ali to je moguće.

Trešnja Barbadona (Acerola) je zimzeleno stablo s jarko crvenim voćem poput trešnje. Plodovi su izuzetno bogati vitamin C i sadrže do 3000 mg po 100 grama težine, što je 100 puta više nego u naranči. Sadrži i druge korisne vitamine i minerale. To je antioksidans, učinkovit za prehlade i još mnogo toga. Sjeti se koliko vitamina C čini u našem tijelu. Acerola je bogata antocijanima koji imaju jake baktericidno svojstvo i vrlo su dobri za oči - sposobni su ojačati posude očiju, mrežnicu i normalizirati intraokularni tlak. Ukratko, kao i svaki prirodni lijek koji nam je dao priroda, vrlo je korisno. A dodatak acerolu je preuzeo sam Bruce Lee, koji je bio vrlo odgovoran za svoje tijelo i njegove sposobnosti.

Zadnji sastojak koji trebate doprijeti do šećera. Svojstva šećera, njezine štete itd. mnogi ljudi znaju, neću pisati o tome. Znam da bez šećera, kao i bez soli, život nije slatko. Mi ćemo misliti što da učinimo kako bi zasladili naše piće i ne uništili korisna svojstva.

Prvo bih podsjetio da radimo profilaktički tretman, a lijekovi nikada nisu bili osobito ukusni. Osim toga, sami divlje ružičaste bobice ili trešnje imaju slatki okus i to je prilično dovoljno. Ali ako uopće nema šećera, onda je bolje dodati prirodni prirodni zaslađivač - stevia.

NuNaturals, NuStevia White Stevia prah, 100 vrećica, 3,5 oz (100 g).

Kao što ste mogli pogoditi, za bujon možete uzeti sve sastojke: bobice, voće, ljekovito bilje. Glavna stvar je da dobivena dekocija treba imati vitamin C u dovoljnoj količini za apsorpciju i učinkovit protok sinteze kolagena u našem tijelu.

U ljekarnama možete kupiti šećerni sirup. Ali takve stvari sadrže puno šećera, a ponekad i druge sastojke koje mi apsolutno ne trebaju. Pažljivo gledajte i odaberite odgovarajuću opciju za sebe.

Jelly Ja recept - najteže

Prvi recept je najteži. Jelly recepti, potpuno neprikladni za zaposlene (čitave lijenčine) ljudi. Iskreno, ja to ne činim (u terapijske svrhe). A ovdje morate biti u mogućnosti kuhati. Da biste napravili dio ukusnog deserta (žele), također trebate pokušati. Volim mliječne žele i pudinge! I ti? Nemam kulinarski blog, ali za pravi kuhar, pronalaženje recepata za različite žele na internetu je jednostavno. Usput rečeno.

Mi ćemo olakšati, ali uzimajući u obzir osnovna pravila za potrošnju želatine i činjenicu da još uvijek radimo pravni lijek, a ne desert.

 • Prvo, napravite izvarak divlje ruže.

Bolje je skuhati štapić u termos s vodom do 60 ° C i pustiti da dobro savi. Bolje je koristiti ovu infuziju tijekom tjedna, a zatim napraviti novi.

 • Kada je infuzija spremna, razblažimo 10 g juha u staklu. želatina. Ako je potrebno, možete lagano zagrijavati u mikrovalnoj pećnici oko 30 sekundi. Dobra kvaliteta želatine, dobivena za gore navedeni primjer, dobro se prerađuje - brzo se otapa i bez grudica. Ne ostavljajte da se nabubri. Izlijevanje dobivene homogene mase u obliku i hladiti u hladnjaku.
 • Možete dodati šećer po ukusu, ali imamo isti tip lijeka. Stoga, ako to zaista jest, savjetujem vam da dodate prirodni zaslađivač stevije. Ovo će biti savršena opcija.

Piti II recept - lakše

Drugi je način lakše. Razrijediti 10 gr. želatina je ista infuzija divlje ruže, lagano se zagrijava u mikrovalnoj pećnici, promatrajući temperaturu i pijenje dobivene smjese na prazan želudac pola sata prije jela jednom dnevno.

Piti III recept - čak i lakše

Sljedeća metoda je još jednostavnija, ali skuplja. Ipak. tko zna? Trebat će nam jedno posluživanje:

 • Teabag ili žličica želatine (10 g),
 • Ovdje je takva ili slična utvrđena prirodna mješavina. Glavna stvar je prisutnost vitamina C. Sve ostalo također ne boli. Ovdje ima toliko korisnih stvari. Sadržaj vitamina C samo se prevrće. Ali to je prirodna mješavina različitih bobica s hrpom pozitivnih svojstava. Predoziranje se ne može bojati, ali ne treba prejedati. Ja bih smanjio preporučenu dozu po poslu s želatinom. I dovoljno dugo.

Način prirode, živ !, vitamin C, mješavina vitamina, 120 g

U receptu možete koristiti acerola prah. Sada Foods, Barbados Cherry (Acerola), 4: 1 ekstrakt prah, 6 oz (170 g).

U ovom prahu, velika količina vitamina C i ja ne razumijem zašto još nije dodan umjetni vitamin C (askorbinska kiselina). Mislim da je takav prašak koristan u kliničkim slučajevima nedostatka vitamina C. U našem slučaju trebamo vrlo malo praha (pola žličice).

 • U staklu (250 ml) vodom promiješajte želatinu i dio smjese, uzimajući u obzir dnevni zahtjev vitamina C (70-80 g). Zagrijati u mikrovalnoj pećnici dok se ne otopi i popije. Možete napraviti ukusnu i zdravu marmeladu različitih egzotičnih okusa (ovisno o tome što ćete naći).

Piti IV Recept - Najviše Lijen

Posljednji put je najslabiji. U čaši vode razblažimo 10 grama želatine, zagrijavamo da sve otopimo, pijemo i iskoristimo s čašom za žvakanje prirodnog vitamina C iz Barbadove višnje. Kao što kažu, to je jednostavno i ljutito kada je u pitanju.

Američko zdravlje, Super Chewable Acerola Plus, žlična žitarica u Barbadosu, Prirodni okus bjelanjaka, 500 mg, 300 tableta za žvakanje.

Recept V - ne radite ništa

Najlakši način je da se zagleda u nju, osobito kada morate negdje konstantno trčati i nemate vremena za sve te pripreme - kupite dodatak kolagena. Dodatak sadrži najraširenije, pročišćeni i hidrolizirani kolagen. Mnogi čak tvrde da razgrađuju kolagen na peptide.

Vitamin C i drugi korisni sastojci u potrebnim i izračunatim dozama su prisutni u kapsuli ili tabletu uz kolagen (ali ne zaboravite provjeriti). Dodatni sastojci odabrani su na temelju konačnih ciljeva i svrhe dodataka: jedan za zglobove, drugi za ljepotu, a drugi za japanske.

Ispričavam se, ali budimo iskreni, koliko nas je spreman svakog dana, na određeno vremensko razdoblje, izvršiti ove manipulacije kako bi tijelo zasitio kolagenom? Isto sa složenijim jelima.

Ay! Napišite, tko svakodnevno konzumira žele ili hranu (pa, svaki drugi dan) i kako ste ga upravljali?

Potrošnja dnevno 10 gr. želatina za 4-6 tjedana ima pozitivan učinak na zglobove, ligamente, hrskavicu, kao i kožu, kosu i nokte. Ali budite oprezni i pratite reakciju vašeg tijela. Za neke ljude, sve će biti korisno, za druge moguće su pojedine negativne reakcije.

Želatina je potpuno prirodni prehrambeni proizvod, ali može biti i štetan u velikim količinama, posebno s nekontroliranim unosom. Zapamtite: u ovom svijetu sve je štetno u velikim količinama. Čak i novac za neke.

Uzimanje velike količine želatine može doprinijeti:

 • zadebljanje krvi je svojstvo proteina,
 • manifestacija alergijskih reakcija,
 • kršenje intestinalne pokretljivosti i kao posljedica toga dovodi do zatvora.

U načelu, nema toliko kontraindikacija, ali ponavljat ću je ponovo. Ako slijedite druge principe zdravog načina života: kretanje, prehrana, režim pića, ograničenje štetnih - tada će želatina biti najkorisnija za vaše zglobove, kosti i kožu.

To je sve. Bon apetit i nemoj biti bolesna!

Pretplatite se na ažuriranja

Vi svibanj također biti zainteresirani:

Komentari na članak: 65

4. srpnja 2016. | 19:27

"Ovdje je Cho, Semyonitch." Znati ćemo što je korisno! Čuo sam dugo vremena da je želatina korisna.

4. srpnja 2016. | 21:27

Samo odaberite pravu i prati reakciju tijela.

25. veljače 2017. | 11:30

Želatina je vrlo korisna za jame, zbog čega se žele preporučuje za dječju hranu. Često izrađujem slatku čašu ili debeli poljubac želatinom. ukusna i zdrava!

4. srpnja 2016. | 20:54

Ne volim uzimati tablete, čak i ako su to svi vitamini. Volim 1. metu - jelo za kuhanje. Ako je to potrebno za zdravlje, spreman sam to učiniti svaki dan mjesec dana. Osim toga, to je tako ukusno!

4. srpnja 2016. | 21:27

Bok Ovo je izbor svih. Pa, to je s kolagenom i želatinom. Također volim žele, ali nekako ga jedem svaki dan (ili bolje, pripremite se).

6. srpnja 2016. | 13:09

Pa, ovo je koliko je pas porastao, a? Nisam znao da na visokim temperaturama sve što je korisno ubijeno tamo (((

7. srpnja 2016. | 00:41

Ja ne razumijem zašto nije poznat ni proizvođačima. Imam čaj od 100% divlje šarže za piće iz trgovine, ponekad sam pio i pio. Ona kaže: "Skuhajte kipuću vodu". A činjenica da je vitamin C uništen toplinom (a ne samo ovaj vitamin), dugo je bio poznat i uspostavljen, nije mi izumio. Ovdje su stvari ovdje.

6. srpnja 2016. | 17:55

Vrlo u kulinarskim receptima susrećem želatinu kao sastojak. Jelly Ja jedem u zadovoljstvu, ali želatina za pomoć nije se morala okrenuti. Zainteresirane informacije i potrebe za testiranjem ovog sastojka.

7. srpnja 2016. | 01:27

Pozdrav, Alexey. Bit će mi drago ako će moj članak biti koristan. Pokušaj.

7. srpnja 2016. | 11:35

Igor, imam psa, ustao u prah. Nisam ga koristio jer nisam znao kako.

8. srpnja 2016. | 00:00

Mislim da takva divlja ruža odgovara jednom od recepata.

7. srpnja 2016. | 22:33

Čujem za želatinu kao lijek ne po prvi put, ali još ga nisam namjerno koristio (osim za dobru hranu: okus, hladnoću, žele). Svakako koristite savjete i recepte

7. srpnja 2016. | 23:36

Volim žele i mousse. Često radim. Ali nema pravilnosti. Ali, ako pokušaš, u mjesecu možeš napraviti slatkiše. Želatina uzima samo jednog proizvođača.

12. srpnja 2016. | 10:47

Dobar dan, Igor! Želatina je poznata od djetinjstva. Mama na vikendu pripremaju divan marmel u pločama.

12. srpnja 2016. | 23:33

Bok, Maxim. I imam memoriju iz djetinjstva - u školskoj kafeteri su napravili vrlo ukusnu mliječno-malina jelly. Još se sjećam.

12. srpnja 2016. | 18:35

Ako usporedite želatinu i hondrotin / glukozamin, što će biti bolje i učinkovitije za zglobove i ligamente?

12. srpnja 2016. | 23:42

To su različite stvari. Oba su potrebna za zglobove i ligamente. Pokušavam piti oboje, ali konstantno pijem kondroitin s glukozaminom. Ako postoje problemi s hrskavicom, morate se naginjati na glukozamin s kondroitinom, ako su ligamentima, na kolagenu.

18. srpnja 2016. | 22:27

Prije nekoliko godina došla sam do zaključka da možete kombinirati upotrebu dodataka prehrani s upotrebom želatine i domaće aspicne hrane.

Međutim, moj je entuzijazam bio "ubijen" promatrajući progon Malysheva, gdje je rekla smijehom da je besmislica i opskuranizam vjerovao u korist želatine.

19. srpnja 2016. | 00:33

Pozdrav, Lily. Mislim da se dodatak treba kombinirati s pravilnom i potpunom prehranom. Želatina je jednostavno proizvod koji, kao i svaka druga, pogoduje tijelu. Bilo koja hrana je korisna i izvor hranjivih tvari za tijelo. Umiru bez hrane. Kao što je napisano i opravdano, želatina je izvor esencijalnih aminokiselina za sintezu kolagena na prvom mjestu i sa svojim minusima. Ne više, ali ne manje.

Što se tiče Malysheve, on je više puta odgovorio: Malysheva je doktorica službene znanstvene medicine čije znanje svi koristimo. Medicina ne zna mnogo, ali ne preporučuje ono što ne zna.

Znam program o kondroprotetracijama, gdje je Malysheva zanijekao njihov učinak. I ja i drugi liječnik izrazio mi je mišljenje u ovom članku. Stoga lijek može nešto poricati, ali ne može ponuditi zamjenu. Tako Malysheva kaže: "Ništa vam neće pomoći. Ne radite ništa, nemojte ni pokušavati, ispustiti sve, uštedjeti na umjetnim zglobovima i stati na red da biste ih zamijenili. "Ne bih želio tako misliti. I ne želim to misliti.

Iskreno, prijenos želatine, ne znam. Ali mislim da ovisi o tome za koju korist vjerujemo. Nemoguće je vjerovati kao lijek koji će u dva tjedna vratiti zglobove i pomladiti kožu, to je nemoguće. Možete ga uzeti kao dio prehrane, u kombinaciji s drugim lijekovima, liječiti ili eliminirati određene probleme. Sve što sam saznala, razumijevajući ovu temu, napisao sam. Koje su prednosti govorile?

29. srpnja 2016. | 18:41

Igor, bravo! Dostojan odgovor, nemojte ga odbaciti - nemojte dodavati!

Ali Malysheva govori dobro o žličici, nagovara ga da jede onoliko koliko on želi, jer je proizvod s niskim kalorijama.

11. veljače 2017. | 22:46

Malisheva i meda rekli su da je riječ o strašnom otrovu. Nemojte je vjerovati.

12. veljače 2017. | 00:04

Malysheva je doktor medicine i profesorica. Samo mislim da uvijek trebamo filtrirati podatke s TV-a. Možda nešto ponekad pogrešno razumijemo, a mnogo je vrlo kontroverzno. Kao što je jedan moj prijatelj rekao, uskrsnuće: "Medicina sama po sebi je lažna znanost."

13. srpnja 2016. | 00:49

Igor, oslikao si hladna pića, nisam ni pio želatinozne, morat ću pokušati, pogotovo ako su još uvijek dobri za zglobove

14. srpnja 2016. | 01:06

Bok, Lena. Za prevenciju, možete i trebali biste pokušati takva sredstva. Da, i za mnoge druge želatine (kolagen) će biti korisne.

13. srpnja 2016. | 20:39

Hvala vam, Igor, za ukusne savjete o praksi korištenja želatine - lokalni u Estoniji je vrlo visoke kvalitete i velik je potražnja u našoj kuhinji.

14. srpnja 2016. | 01:04

Pozdrav, Victor. Vrlo si sretan. Vjerojatno ne znate, stalno dobivate dio kolagena. Bilo bi mi drago kad bi moji lijeni recepti došli u ruci.

27. srpnja 2016. | 15:20

Bok, Igor! Već korisno - BMP je u vinskim čašama kao na vrhu fotografije

28. srpnja 2016. | 00:13

Sretni ste s BMP - takve stvari ukusne da bi mogli učiniti.

15. srpnja 2016. | 08:24

Zahvaljujemo na korisnim informacijama, pa čak i na receptima! Pokušajte napraviti jelly!

15. srpnja 2016. | 22:55

15. srpnja 2016. | 11:31

1) U mojem djetinjstvu roditelji su zalijevali pseću infuziju, kuhani u termos. Sada sam shvatio da je smisao samo iz znanja da je to korisno.

2) O Japanu. Tamo mliječi jesti svaki dan! A ovo je kalcij, koji je vrlo važan u borbi protiv kuge XX. Stoljeća - osteoporoze.

3) Spojevi su vrlo važni. Pogotovo u mojoj dobi. Jednom sam to učinio bez zagrijavanja s 16 kg tegljačima, sjedi u simulatoru. Ujutro, lijevi lijevci bili su promjer nožne noge. Bursitis. Mišići su se nosili, a zglob je "protisnuo". Moralno - potrebno je razmišljati i ojačati zglobove također nije suvišno.

15. srpnja 2016. | 22:48

Pozdrav, Alexey! Budi oprezan. Mogu potvrditi vaše riječi. Ovo je također vrlo čest uzrok ozljeda u ovoj vrsti ne traumatskog sporta poput bodybuildinga. Tetive, zglobovi (osobito ako su mišići "pomogli" da rastu) ne drže korak s mišićnom masom, dolazi do oštećenja i rupture. Pa, bez zagrijavanja ne može biti, to je razumljivo.

Jačanje zglobova - ovo je vrlo važno. Bolesti zglobova nisu opasne za život, ali kakav je to život kada se ni ne možete ustati niti hodati normalno.

Hvala na komentaru.

28. srpnja 2016. | 00:43

Znala sam da je to korisno i jednom tjedno sam okusila žele bez iznimke. Što je istina, skladištiti iz pakiranja, trebate ispraviti situaciju, pokušati pripremiti prirodni proizvod. Hvala za recepte i korisne informacije.

29. srpnja 2016. | 00:49

Uopće ne. Pokušajte, bit će zdravije i zdravije.

29. srpnja 2016. | 18:48

Također volim i jedem puno želatinoznih jela: hladno pepeo, voćna žele umjesto šećera, uzimamo med. Vjerujem u vrijednost želatine. Znam kakav učinak gelatinozne maske daju kosi. I tretirati se želatinom. Naravno, jedva da netko čeka poseban efekt, ali sigurno neće biti štete.

31. srpnja 2016. | 02:47

Igor! Dobro došli! Koliko korisnih recepata koje ste dali i točno onima koje koristim. Želatinske napitke divljim ružama, s trešnjevitom infuzijom bobica, s malinama, jagodama - kad je to tako i mnogo različitih. Ali ja još uvijek Igor, osim pića, dugo je eksperimentirala želatinu na licu, vratu i vratu. Nerijetko: 1-2 puta mjesečno. Ne znam je li kolagen pada u pore, ali je maska ​​za stezanje nevjerojatna i na licu, na vratu i dekoltea.

Nedavno je započeo takav eksperiment: na rukama - da se rukama oblože želatinom, kao u pečatima i sjednu dok se ne osuši. Puno radim u vrtu s tlom, vrtne rukavice ne koračaju u mom slučaju, sve radim sa svojim rukama, a to je rezultat kože moje ruke nakon želatinoznih rukavica: koža je osjetno zategnuta, čak i koža mlađa. I jednom sam zamrljala moje lice, vrat, vrat, ispod vrata, valjak ručnika i zaspao. Mama se probudila: moraš oprati masku i spavati. Ali onda, podtyazhechka ispada sjajno. Hvala, Igor, ti si ogroman za korisne članke i recepte! Sve najbolje za tebe!

1. kolovoza 2016. | 00:43

Pozdrav, Nadam se! Dobrodošli na moj blog. Hvala na komentaru. Ja nisam jak u takvim stvarima, ali mislim da su moji čitatelji zainteresirani za vaše recepte.

I ti imaš sve najbolje. Glavna stvar nije da se razbolimo!

11. kolovoza 2016. | 07:49

Bilo je vrlo zanimljivo čitati. Za želatinu nisam znao da je uvijek NATURAL, mislio sam da, kao i sve u naše vrijeme, zamjenjuje se kemijom. Koristit ćemo vaš savjet, hvala.

11. kolovoza 2016. | 23:50

Uopće ne. Koristite se na zdravlju.

24. kolovoza 2016. | 11:40

Igor, naravno, sve je dobro u umjerenim količinama, deserti i pudinge s dodatkom želatine ponekad mogu biti napravljeni. Više maski na licu želatine - učinak kolagena će biti.

26. kolovoza 2016. | 22:37

Pozdrav Igor. Hvala vam puno za članak!

Imam 34 godine. Nedavno sam postao redovitije angažiran u sportu, a zglobovi su mi počeli boljeti. Prije nego što sam našao vaš članak, počeo sam uzimati dodatke iz Velikih jezera gelatin kolagen Hydrolyzate (ostavio sam link ispod). Ne znam je li ovo dobra tvrtka.

Iz ovog i iz drugih članaka shvatio sam da je potrebno poduzeti prekide između metoda želatine i kologena. Ali nisam pronašla informacije o tome koliko će dugo trebati i koliko će dugo oduzeti stanku.

Je li moguće, bez uzimanja pauze, redovito koristiti dodatke s želatinom i kologenima? (ako nije štetno).

27. kolovoza 2016. | 20:14

Pozdrav, rimski! Nisi mi prvi koji mi kažete da zglobovi počinju ozlijediti nakon igranja sportova. Poznajete sljedeći izraz: "Povijest nije učiteljica i ne podučava ništa, ona je stražar koji ozbiljno kažnjava zbog toga što ne zna svoje zakone". Ponekad mi se čini da se to može primijeniti na tijelo. Neznanje vašeg tijela i njegove sposobnosti dovode do velikih problema. Ali, ako se slažete s njim i dođete do uma, tada će vam mnogo dopustiti i otvorit će vam nevidljive mogućnosti. Usudio bih se pretpostaviti da bez promjene bilo kojeg drugog načina života, počeli ste igrati sport. Nije važno što je to, ali tijelo signalizira probleme. Ne zanemarujte njegove signale. Zapamtite da svaki sport ima svoja pravila, svoje razvojne faze i granice. Konstanta i postupno svladavanje od jednostavnijih do složenijih su glavni principi u igranju bilo kojeg sporta. Ako ste pročitali moje druge članke, vjerojatno ste shvatili da osim kolagena i želatine, tijelo (pogotovo ako ste ga naglo prisilili na sport) trebalo je mnogo više. Razumjeti više s kondroprotektorima. Bol u zglobovima nije tako bezopasna. Nemojte dovesti do velikih problema.

Pogledao sam vaš dopunu. Nisam pio takav kolagen. Ali nije važno. Sve se ne može probati. Savjetujem odabrati dopunu, obratite pažnju na njihov sastav i pravila o prijemu. Zato su moja članka ponekad tako velika da se čak i ljudi žale. Pokušavam napisati što imamo i kako ćemo ih piti za najveći učinak. Na primjer, u vašem dodatku nema vitamina C. Bez vitamina C, kolagen je slabo apsorbiran (kažem vam tajnu da čak i ako nema drugih tvari, neće se dobro probaviti). No, ako vam svaki dan jedete voće i povrće bogato vitaminima, to će vam odgovarati. Da, trebate razumjeti i naučiti neka od pravila prehrane. Kamo god nećete doći. Činjenica da još uvijek pokušavate potražiti informacije (i stoga je došla na moj blog) je dobra. Samo tako bezumno kupuju i konzumiraju droge i dodatke ne mogu. Kod droga, to je opasno za zdravlje, a dodatke vjerojatno prolaze, blago rečeno.

Sada o pravilnosti i postojanosti. Mislim da je u našem životu sve tako promjenjivo da se nešto neprestano može učiniti. Vaše pitanje je više relevantno prilikom uzimanja lijekova. Ako pijete redovito (i ne dugo), to je štetno. Doplate - je koncentrirana prehrana, obogaćujući našu prehranu sa nedostajućim tvarima koje treba dobiti hranom. Ako igrate u sportu, onda bi hrana trebala biti još bogatija nego što tijelo treba tvari. Samo tvoje jasno ti je jasno da nešto nedostaje. I nitko vam neće točno reći što im nedostaje. Ovo je vaš zadatak da shvatite. Možete konzumirati želatinu i kolagen cijelo vrijeme, uvijek možete jesti umor. Ne mislim da je to potrebno ili čak moguće. Stoga ne postoje konkretni podaci i rokovi. Postoje uvjetni pojmovi koje napišu proizvođač (vjerojatno su pravila) kada je tečaj 1-2-3 mjeseca. Ako postoje problemi s zglobovima, a zatim pijte, a zatim prebacite na drugu, ponovite ponavljanje i tamo ćete vidjeti. Nešto što se ne bi dogodilo, nešto će biti beskorisno. Imamo različite organizme, svi smo jedinstveni. Slušajte tijelo, a sada zglobove. Ako se ništa ne promijeni, a zatim promijenite dodatak, upotrijebite druge načine (već imam mnogo članaka o dodatcima za zglobove i njihovu potpunu analizu), ako to pomogne, pokušajte još jednom. I još uvijek potpuno jesti, piti vodu, vitamine, eliminirati iz života svih štetnih i vježbanja, nemojte ga bacati. Lijep dan.

Izbrisao sam vezu. Ako je netko zainteresiran, lako je pronaći svoj kolagen u pretraživanju po imenu.

29. kolovoza 2016. | 22:19

Igor, hvala vam na takvom detaljnom odgovoru! Hvala vam što ste sudjelovali. Pokušat ću sve uzeti u obzir. Ja ću slušati svoje tijelo :) Budi zdrav.

27. prosinca 2016. | 00:12

A što je s onima koji se okreću od želatine? 10 dana je pio, sada je miris već bolestan. Ne znam kako biti ravno (Alergija na dodatke koje ste naveli znači da to također nije opcija.

28. prosinca 2016. | 00:24

Dajte žitaricu, ako je tako aditiv, ili slijedite odgovarajuću prehranu. S puno toga i kolagena bi trebalo biti dovoljno.

Jeste li isprobali sve navedene dodatke? Sigurno je nešto ostalo.

28. prosinca 2016. | 05:33

Ono što ste dali veze - pokušao. Izliječi se po tijelu. Nije vidljivo, naravno, ali neugodno.

29. prosinca 2016. | 00:13

Teško je vjerovati da sam pokušao sve što sam dala linkove (ja ne bi imala dovoljno novca), i kakva je to alergija - osip cijelog tijela, ali nije vidljivo. U svakom slučaju to znači da nije tvoje.

29. prosinca 2016. | 06:31

Mislim trešnja, kolagen. Naravno da je porculan porastao u vrtu - on jest. I uopće mi se ne sviđa šećer, kao i sve vrste nadomjestaka. I na trešnja od alergija iz djetinjstva. Zima je - osip ispod odjeće nije vidljiv)

30. prosinca 2016. | 00:33

Ako je tako, budite oprezni. Alergije su vrlo neugodna veza. Sretna Nova godina! Pazite na sebe.

30. prosinca 2016. | 09:13

Koliko ružica trebate staviti da biste ga kušali? 10 - ne osjeća. I je li moguće staviti čajnu žlicu meda kako bi ubila okus želatine?

31. prosinca 2016. | 00:26

Znaš, nisam razmišljao o dogrose. Ako ga skuhate, možete napraviti najviše koncentriran, a zatim razrijediti, ako je potrebno. Izravno globalni problem s vama s želatinom. Može kupiti drugi, bolji ili kolagen u prahu bez dodataka - odmah se otopi, uopće se ne osjeća u soku. Ako nema alergije na želatinu, kolagena također neće biti (isti, stupanj obrade je drugačiji). I možete staviti bilo što u piće: med i limun. Samo pazite na temperaturu, kipući vrući med je također štetan.

31. prosinca 2016. | 13:43

Kolagen je također neukusan, čak i gore. Ovdje sam nervozan)

16. veljače 2017. | 00:37

Puno vam hvala za vaše članke) Izuzetno je kada čitate o vrlo složenim i važnim stvarima na jeziku, kako kažu, "prirodne šume i breze": jasno, kratko, jasno. Recite mi, molim vas, zašto vam ujutro preporučujete želatinozno piće na praznom želucu? Ima li to duboko značenje? Ili možete piti u bilo koje doba dana bez obzira na obrok nakon svega?

17. veljače 2017. | 00:52

Pozdrav, Elena. Hvala na ocjeni. Naravno, vi ste prvi govoriti o mojim člancima - ukratko. Ja obično pate, mislim "opet je napisao footwoman, tko će čitati?"

Što se tiče kolagena, to je stvar. Obično se ova preporuka (na prazan želudac) daje prilikom korištenja dodataka kolagena. Tijelo dijeli protein (kolagen) na minimum i ako se miješa s drugim proteinima (što je prirodno za bilo koju hranu), ne prepoznaje da je to kolagen i morate ga isporučiti na određeno mjesto.

Slažem se, vrlo pojednostavljenu shemu, ali, kako kažu, riječ je o "prirodnim šupljinama i breza".

Želatina je isti kolagen, ali manje podijeljen, obrađen i pročišćen, teže je probaviti, ali način je isti. S železom ovo je pravilo manje strogo - ne uzimamo ga u miligramima, možemo si priuštiti da izgubimo, ali mislimo kako je udobno piti čašu želatine s hranom? Bit će teško za želudac.

Preporuča se ujutro, jer je tijekom tog razdoblja tijelo učinkovito probavlja proteine. Tako smo dogovoreni. Pogotovo jer mislim na svrhoviti prijem, kao aditiv, a ne kao zalogaj, ako želiš nešto. I možete jesti žele kad želite.

Ovo uopće nije najdublje značenje.

10. ožujka 2017. | 05:48

Pozdrav, vrlo zanimljiv članak. I reći mi da vitamin C na prazan želudac nije štetan?

11. ožujka 2017. | 20:53

Pozdrav Irina. Pa, prvo, ja sam za prirodni vitamin C, a drugo, pijete ga proteinima (ako govorimo o kolagenu) i ostalim komponentama i pijemo vodu. Bacanje askorbinske pilule na prazan želudac je naravno štetno.

30. travnja 2017. | 14:17

I napravi i marmelade i žele. Možete kupiti sok za bebe, kao što je baka ili agusha, zagrijati malo i otopiti želatinu u nju, sipati je u oblike i na hladnoću. Oni su oboje slatki (nema šećera u dječjim sokovima) i zdravi. Za čaj, ili baš tako. Možete raditi mliječne proizvode, ali onda morate baciti vrećicu u paradi

1. svibnja 2017. | 22:36

Hvala Natella za tvoju ideju.

4. studenoga 2017. | 14:22

Bok Dakle, glavna stvar i nije rekao kako napraviti izvarak divlje ruže; Koliko grama suhog voća trebate za čašu vode (i to je puno)?

4. studenoga 2017. | 21:44

Bok Samo glavno što sam rekla - koliko dodati i uzeti želatinu i činjenicu da će se vitamin C iz šipka pasti na visokoj temperaturi.

Nisam gledao točne recepte za dekocije, pogotovo jer različite vrste ružinih kukova imaju različite količine vitamina C i drugih svojstava. Upravo sam prodao više bobica u termos. Infuzija je snažna. Ako se netko čini previše, tada možete zatim razrijediti s vodom kako bi se ukusili. Ali ako je točnost važna, usredotočite se na količinu vitamina C u 100 grama ružnih bokova (oko 1200 mg).

17. veljače 2018. | 19:30

Igor, recite mi, molim vas, ako se želatina razrijedi u vodi s limunom, hoće li imati smisla? Govorim o vitaminu C. Je li dovoljno biti tamo?

18. veljače 2018. | 22:25

Pozdrav, Margarita! Mislim da je sasvim moguće (100 grama vitamina C u 100 grama limuna, po stopi od 50 do 150 mg dnevno), samo zapamtite temperaturu, a također sam napisao u članku o vodi, ako služi, da je sok limuna alkalizira vodu tijekom prvih petnaest minuta, a zatim se zakiseli. Osim toga, puno drugih limuna sadrži i mnoge se ne preporučuje jesti puno citrusa. I osobno za mene, to samo komplicira cijelu kuhanje.

19. veljače 2018. | 21:54

Hvala ti, Igor! Toliko je nov da znam.

Radim sve u krivu. Kakva si ti osoba?

19. veljače 2018. | 23:22

26. travnja 2018. | 00:15

Igor, hvala ti puno! Vrlo zanimljivo i korisno!